Materiaal uit nalatenschap Nederland In Dialoog (2002-2018)

Welkom in het archief van Nederland in Dialoog (NID)

Graag delen we hier de documenten die door de jaren heen met veel liefde en aandacht ontwikkeld zijn om de dialoog in Nederland volgens de ‘vier-stappen dialoog’ aanpak te verspreiden. Het materiaal heeft soms een copyright vermelding en soms de vermelding van een creative commons licentie:

cc-by-nc-nd
Creative Commons — Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal — CC BY-NC-ND 4.0

De Creative Commons Licentie betekent dat wordt aangemoedigd dat je het materiaal gebruikt en verder verspreidt en dat je dat op een zorgvuldige manier doet door de bron te vermelden, geen wijzigingen in het materiaal aan te brengen en er geen geld mee te verdienen. Bij twijfel over goed gebruik, kan je mailen met info@dialooginnederland.nl.

We streven er zelf ook naar om de bronnen die wij gebruikt hebben goed weer te geven. Mocht dat onverhoopt niet goed gegaan zijn, dan horen we het graag en zullen we het herstellen. 

Handboeken, evaluaties, boek

Handbook: Organisatie van een Dag van de Dialoog

Training, thema’s

Overige

Ontstaansgeschiedenis DVDD en rol BKSA

  • ontstaan_dvdd_aanpak_dialoog_en_rol_bksa.pdf (42 kB)
    Beschrijving van het ontstaan van de eerste Dag van de Dialoog in Rotterdam, wie er betrokken waren, hoe de dialoogaanpak ontstond, wat de rol van Brahma Kumaris was.
  • publicatie NID: Dialoog, de golf en de zee (NID 2011)
    Wat is Nederland in Dialoog, waar staan zij voor, door wie wordt het georganiseerd, wie zijn de partners en wat is er gebeurd sinds de start in 2001? Echte mensen, Echte verhalen! Veel leesplezier!