Week van de Dialoog 2022

Dit jaar doen volgende steden mee aan de Week van de Dialoog 31 oktober tot en met 5 november 2022. Hieronder een overzicht en een link naar een doorverwijs internetpagina waar u meer informatie en programma vindt en u zich ook kunt aanmelden in desbetreffende dialoogstad! DOEN HOOR!

Doe ook mee. Praat mee, luister mee, dialoog mee!

Apeldoorn

Thema: Samen Thuis

Het thema van De week van de Dialoog 2022 is dit jaar ‘Samen Thuis’. Graag nodigen we alle Apeldoorners uit om elkaar op te zoeken op een van de locaties die met de Week van de Dialoog mee doen en uit te zoeken wat dat nu precies is ‘Samen Thuis’.

De dialogen zullen vooralsnog op locatie en live plaatsvinden. Maar we geven ook de mogelijkheid om mee te doen met een online dialoog. De locaties vind je door heel Apeldoorn heen. Ons streven is om in vele wijken van Apeldoorn een dialoog te organiseren. 

Wij wensen jou alvast een fijne dialoog week!

Link: Programma Apeldoorn in Dialoog 2022 – SAMENSPRAAK (samenspraakapeldoorn.nl)

Arnhem

Arnhem in Dialoog: 28 oktober t/m 6 november 2022
Wil jij zomaar eens met een onbekende in gesprek gaan? Met iemand die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en ervaringen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is? Doe dan mee met Arnhem in Dialoog!

Thema editie 2022 “Een nieuw begin maken”

Bij Rozet wapperen onze nieuwe vlaggen

Ga ook in Dialoog!
Wil je actief meedoen aan Arnhem in Dialoog? Geef je dan nu op als deelnemer aan een gesprekstafel, als tafelorganisator, als gespreksleider of als tafelorganisator waar je zelf gespreksleider van bent. Je kunt dat doen via het Aanmeldformulier. Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Link: Arnhem in Dialoog – Ga in dialoog in de eerste week van november! (arnhemdialoog.nl)

Eindhoven

Week van de Eindhoven in Dialoogplekken 2022: vrij 28 okt – zo 6 nov

Opzet is dat mensen (en groepen, Dialoogplekken) zoveel mogelijk hun eigen keuzes maken en dingen doen: datum, tijd (binnen de Week van de Dialoog), locatie en thema kiezen, deelnemers werven, zelf(s) (door ons opgeleide!) gespreksbegeleider(s) hebben.

11 dialogen op diverse plaatsen in de stad, en voor ieder dus wat wils!

In het kader van de Nationale Week van de Dialoog gaan we met elkaar in gesprek over het thema Samen Thuis. Wat betekent het voor jou om thuis te zijn en wat is de rol van anderen in jouw gevoel van thuis?

Schuif aan bij een dialoog:
Meer dan een goed gesprek
Echt gehoord worden
Verbinding en verdieping
Interessante thema’s samen verkennen
Kennis maken met de dialoog techniek

Link: AGENDA – Eindhoven in Dialoog

Nijmegen

Volop in gesprek tijdens de Week van de Dialoog 2022

De Week van de Dialoog komt eraan!

In verschillende steden in het hele land gaan mensen eind oktober, begin november, volop met elkaar in gesprek over het landelijke thema ‘Samen Thuis’.

Ga ook in gesprek met andere Nijmegenaren over waar en wanneer je samen thuis bent. Hoe ziet samen thuis voor jou eruit? Hoe zorg je dat de ander zich thuis voelt bij jou?

Bij deze begeleide groepsgesprekken delen we ervaringen en luisteren we naar elkaar.

Nijmegen in Dialoog heeft een mooi dialoogprogramma samengesteld, dat begint op woensdagavond 26 oktober bij de Lutherse Kerk in Nijmegen Oost en eindigt op dinsdagmorgen 8 november met een dialoog in de historische Tuinderij De Warmoes in Lent. Op maandag 31 oktober is er een maaltijd met een korte dialoog bij Huis van Compassie, Vlietstraat 20 B in het Waterkwartier. Voor aanmeldingen voor de dialoogmaaltijd en verdere info over de dialogen: ineke@huisvancompassienijmegen.nl of 06-42908699.

Zie de flyer voor het hele programma.

Link: Volop in gesprek tijdens de Week van de Dialoog 2022 | Nijmegen, stad van compassie (nijmegenstadvancompassie.nl)

‘s-Hertogenbosch

WELKOM AAN TAFEL BIJ DE 12E WEEK VAN DE DIALOOG!

12e WEEK VAN DE DIALOOG! – Dinsdag 1 en donderdag 3 november 2022

De kunst van het samenleven staat vanuit vele invalshoeken onder druk. De ene crisis is nog niet opgelost of de volgende is een feit. Iedereen ervaart hier de gevolgen van. Des te belangrijker om juist in deze tijden in onze eigen stad samenhorigheid te ervaren. Hoe kunnen we dat gevoel van samen thuis in Den Bosch verbeteren? Hoe kunnen we verschillen overbruggen en, binnen onze diversiteit, eenheid ervaren?

De Week van de Dialoog brengt mensen met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek. Iedereen kan deelnemen. Je gaat aan tafel met maximaal acht personen. Samen ga je in dialoog; je luistert naar elkaars verhaal en je gaat met nieuwe ideeën en inzichten naar huis. Laat je droom horen en bespreek met anderen hoe dromen werkelijkheid kunnen worden.

Kom aan tafel met onbekenden en wissel ideeën uit! Iedereen is welkom! Deelname is gratis!

Link: s-Hertogenbosch in Dialoog – De kunst van het SamenLeven

Utrecht

Week van de dialoog: Thuis!

Yes! De week van de dialoog komt er weer aan. We nodigen je van harte uit om deze week de dialoog aan te gaan met mensen die je nog niet kent en je te laten inspireren! Dit jaar hebben we een mooi thema: Thuis! Bij welke dialoog sluit jij aan? Bekijk het programma hieronder.

We vieren de Week van de Dialoog van 28 oktober t/m 6 november 2022 door in verschillende steden in het hele land met elkaar in gesprek te gaan en mensen te ontmoeten buiten de eigen kring. Door naar elkaar te luisteren, verschillende perspectieven te horen, ervaringen, idealen en acties te delen ontstaan nieuwe inzichten en komen we verder.

Thuis!
Dialoog in Nederland spreekt ieder jaar een verbindend thema af voor dialogen. Dit jaar is dat ‘Samen thuis’. Initiatieven en betrokkenen laten zich hierdoor inspireren bij het vormgeven van hun eigen dialoogevenement(en). Voor dialogen in Utrecht nemen we het woord ‘Thuis’ als centraal thema en organiseren diverse dialogen met ‘Thuis’ als uitgangspunt. Op vrijdag 28 oktober starten we met een dialoogdiner als feestelijke kick-off.

Meedoen
Utrecht in Dialoog coördineert de week van de dialoog in Utrecht, ondersteunt de deelnemende organisaties en zorgt voor de trainingen en communicatie. Alle gespreksleiders hebben een dialoogtraining gevolgd en zijn erg enthousiast. We zien en spreken je graag in de week van de dialoog! Bekijk het programma en sluit je aan!

Wil je actief bijdragen aan de Week van de Dialoog in Utrecht of ook een dialoogtafel organiseren in jouw buurthuis, wijk, park of organisatie? Neem contact op en stuur een mail naar Jorinde@utrechtindialoog.nl, of bel 06-26732235.

Link: Week van de dialoog – Utrecht in dialoog